Apply Online
resonance

Ques 1.What is ResoNET ?
Ans. ResoNET is Resonance National Entrance Test through which a student can get admission in Resonance Yearlong Classroom Contact Programmes of IIT-JEE courses.

Ques 2.Where does Resonance conducts its Selection Test ?
Ans. ResoNET is conducted in most of the major cities of the country which includes the cities of Resonance Study Centers and few more cities.
Please click to see Test wise List of Test Centre Cities

Ques 3.will you communicate the results of ResoNET to the students ?
Ans. The result of ResoNET will be available on Institute's website www.resonance.ac.in and shall also be communicated to the Parents on the mobile no. given by them in the Application Form.

Ques 4.What is the pattern/nature of questions in ResoNET ?
Ans. The Selection Test is objective type in nature and of 3 hours duration with basic fundamental question in the area of Physics, Mathematics and Chemistry.

Ques 5.What is the cut-off of ResoNET ?
Ans. The cut-off is for internal use. We don't declare individual marks, highest marks, lower marks of the ResoNET. We only declare the list of the selected students.

Ques 6.You are not disclosing the marks of ResoNET,how will I come to know about my performance or qualifying for a scholarship ?
Ans. The marks and percentage are not disclosed to the students. In case of a students qualifying for a scholarship, all the eligible students are intimated accordingly.

Ques 7.What is the percentage of selection of students in ResoNET ?
Ans. It depends on the cut off marks in ResoNET. Every year there is a certain cut-off.

Ques 8.Do you provide any sample test papers also for the ResoNET ?
Ans. Yes, we provide sample test paper of the previous year which is provided in the admission packet along with the Application Form and Brochure.

Ques 9.What is the syllabus of ResoNET ?
Ans. The syllabus of ResoNET is based on the NCERT syllabus till last examination faced by the students. A few questions to check the student's IQ may also be asked.